برگزاری کارگاه نجوم

۲۹ آبان ۱۴۰۲ | ۰۹:۴۱ کد : ۷۳۴۸ اخبار امورفرهنگی

به گزارش کانون خبر و رسانه دومین جلسه کارگاه آموزش نجوم  به همت کانون نجوم دانشکده و هماهنگی واحد فرهنگی در روز6 آبان با موضوع  ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی برگزار گردید.
لازم به ذکر است که در هر ماه یک ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی وجود ندارد. دلیل این است که صفحه ماه زمین با صفحه زمین خورشید هم صفحه نیست و حدود ۵.۲ درجه اختلاف دارد. در هر ماه زمین و ماه و خورشید هم راستا هستند اما هم خط یا هم صفحه نیستند. در واقع سایه زمین بر روی ماه نمی افتد و سایه ماه نیز بر روی زمین نمی افتد. اما هر شش ماه یکبار زمین و ماه و خورشید علاوه بر اینکه هم راستا می شوند، هم خط هم می شوند و در این صورت یا ماه گرفتگی به وجود می آید و یا خورشید گرفتگی.
و در شامگاه شنبه 6 آبان ماه گرفتگی جزئی در همه جای ایران دیده شد از 23:5 تا 22 دقیقه بامداد.این پدیده نجومی قابل رویت برای همه بوده و نماز آیات واجب است.
عکس های گرفته شده توسط تعدادی از دانشجویان  کانون نجوم از این پدیده را مشاهده می کنیم.
شایان ذکر است کارگاه آموزشی نجوم در روزهای شنبه ساعت 16 در فاز 1 کلاس 211 برگزار می گردد.