به مناسبت هفته پژوهش سمینار " از خشت تا های تک"برگزار شد.

۱۳ آذر ۱۴۰۱ | ۱۲:۲۹ کد : ۵۸۷۷ اخبار و رویدادها

به مناسبت بزرگداشت هفته پژوهش، به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشکده و با همکاری گروه معماری، سمیناری با عنوان "از خشت تا های تک" با سخنرانی مهندس غلامرضا نعیما در روز شنبه 12 آذرماه 1401 ازساعت 11 تا 13 در سالن آمفی تئاتر فاز 3 با حضور اساتید و دانشجویان گروه برگزار گردید. مهندس نعیما از استادان باسابقه گروه معماری هستند که سابقه 16 سال کار اجرایی در مناطق دزفول و اهواز را دارند و کتابهای دزفول شهر آجر، باغ‌های ایرانی و سیر تحول معماری ایران در چند جلد جزء تالیفات ارزشمند ایشان است.
سمینار مذکور با پخش کلیپ بناهای ایران که حاصل 40 سال سفر و عکاسی استاد از بناهای مهم و با ارزش معماری ایرانی است؛ آغاز گردید و با معرفی مقرنس به عنوان زیباترین نوع تزئین حجمی و طاقچه‌بندی آذینی که در زیرگنبدها، نیم‌گنبدهای روی ایوان‌ها و درگاه‌های ورودی، در زیر گلدسته‌های مناره‌ها، بالای ایوان و محراب مساجد، و دیگر ابنیه استفاده می‌شود، ادامه یافت. در ادامه ایشان به مبحث سازه در معماری و ساختار بناها و سیستم‌های اجرای ساختمان اشاره نموده و افزودند: درگذشته، سازه اغلب از دیوار باربر، طاق، قوس و... با گل، آجر، سنگ و چوب اجرا می‌شد و امروزه از فلز و بتن برای سبک سازی و اقتصادی‌تر کردن سازه‌ها استفاده می‌شود. حتی گاهی ازسازه‌های بادی و چادری برای دهانه‌های بزرگ بهره برده می‌شود. استاد با نمایش اسلاید و ارائه نمونه‌هایی از سازه‌ها به توضیحات بیشتر پرداختند. سپس مهندس نعیما در بخش دیگری از صحبت‌های خود به این اصل پرداختند که اصولا در معماری حال حاضر، شکل و نمای بنا، متاثر از دوران گذشته است ولی تکنولوژی ساخت در معماری کاملا تغییر یافته است و دیگر معماری به شیوه خشت و آجر قدیم برای امروز مناسب نیست و باید از تکنولوژی‌های جدید در بلندمرتبه سازی و ساخت ساختمانها استفاده نمود.
 پس از سخنرانی با اهداء لوح تقدیر و هدیه، از زحمات مهندس نعیما تشکر و قدردانی شد.