به مناسبت هفته ملی مهارت کارگاه آشنایی با جوشکاری وفرآیند انجام کار به صورت عملی، برگزار شد.

۰۵ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۱:۱۴ کد : ۵۲۷۳ اخبار و رویدادها

کارگاه " آشنایی با جوشکاری وفرآیند انجام کاربه صورت عملی " با تدریس مهندس رضا سالمی روز  سه شنبه 04/05/1401 در راستای برنامه های بزرگداشت هفته ملی مهارت 1401؛ با برنامه ریزی معاونت پژوهش وفناوری  و همکاری گروه معماری، برای دانشجویان رشته های تولید وساخت، نقشه کشی صنعتی و ایمنی صنعتی ومعماری در کارگاه مکانیک دانشکده فنی دکتر شریعتی برگزارگردید.
در بخش تئوری کارگاه  درباره ی خواص فلز جوشکاری ، شناخت الکترود و خواص انواع الکترودها ، انواع جوش ، نحوه ی استفاده از الکترود هنگام جوشکاری و طراحی جوش به دانشجویان  آموزش داده شد.
تعریف جوشکاری، فرآیندهای جوشکاری با قوس الکتریکی، ویژگی الکترود از جمله موارد مطرح شده در این کارگاه بود و در ادامه به ویژگی های آلیاژهای فلزی برای جوشکاری از جمله موارد زیر پرداخته شد.
•    باید برای ساختن الکترود از فلزی استفاده شود که حداقل مقاومت کششی یا فشاری آن مساوی ۲ قطعه فلزی باشد که به همدیگر جوش می‌دهد.
•    باید به راحتی ذوب شود.
•    باید بلافاصله بعد از ذوب شدن جاری شود.
•    باید از فلزی استفاده شود که به اندازه کافی نفوذ پذیر بوده و به راحتی در قطعاتی که می‌بایند جوش شوند نفوذ نماید.
•    باید با فلزی که می‌خواهند جوش بدهند ترکیب شیمیایی مضر ندهد.
•    باید با اجسام خارجی و آلودگی‌های هوا و همچنین آلودگی‌های حوضچه جوش ترکیب نشود.
•    باید زود اکسید نشود.
•    باید با گازهای اطراف ترکیب شیمیایی نداشته باشد.
•    جنس آن و آلیاژ آن نباید به قطعاتی که می‌باید به هم متصل شوند نزدیک باشد.
سپس مهندس سالمی به همراه دانشجویان و مهندس کشاورزگرامی در کارگاه به روش عملی  به جوشکاری و آموزش دانشجویان و تمرین موارد ذکرشده پرداخت.
در پایان کارگاه استاد سالمی ازطرف معاونت پژوهش وفناوری  مورد تقدیر قرار گرفت.

کلید واژه ها: کارگاه آشنایی با جوشکاری وفرآیند انجام کار