وبیناری با عنوان خلق و پرورش شخصیت از زیر متن تا آفرینش برگزار شد

۰۲ آذر ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۱ کد : ۳۹۱۳ اخبار و رویدادها

این وبینار به مناسبت هفته پژوهش، معاونت پژوهش و فناوری دانشکده شریعتی با همکاری گروه هنر و پشتیبانی واحد فناوری اطلاعات، روز گذشته دوشنبه اول آذرماه برگزار شد.
به گزارش واحد پژوهش و فناوری، در این وبینار آقای علیرضا توکلی یکی از مدرسان دانشکده شریعتی ابتدا به تعاریف فلسفی قصه، اسطوره و رویا از دیدگاه چندین روانشناس پرداخت و افزود:
" این سه کلمه را ما اغلب در مکالمات روزمره بسیار شنیده و یا در کتابها و رسانه‌ها دیده‌ایم که در همه آنها شخصیت یا کاراکتر پررنگی وجود دارد که انسانها معمولا دوست دارند با آنها همزاد پنداری داشته باشند، درواقع قهرمان بودن در این افسانه‌ها هیچ‌وقت اکتسابی نبوده بلکه از پیش تعیین شده می‌باشد.
"در داستان های عامیانه معمولا درون مایه تبعید و واپس‌زدگی را با درون مایه‌های دیگر تکمیل می‌کنند که این موضوع در همه افسانه‌ها و قصه‌های بومی و اسطوره‌ها دیده می‌شود. همه ی اسطوره‌ها برای تبدیل شدن به اسطوره باید دارای نیروی فوق العاده، توان جسمی و هوش و خرد باشند تا بتوانند بر نیروهای اهریمنی غلبه کنند. این درون مایه مطلوب شدن و ایجاد رستاخیز، یا در جسم قهرمان نمایان می‌شود و یا در تاثیر او بر جهان."
درادامه استاد، ضمن عبور از مباحث فلسفی و روان شناختی قهرمان با ذکر افسانه محبوب عبری، درمورد حضرت ابراهیم (ع)، به تعریف کاراکتر و توضیحاتی دراین زمینه پرداخته و اظهار داشت:
" کاراکتر انسانی شامل دو بعد امور نادیدنی و نهانی و امور آشکار و دیدنی می‌باشد که برای همزاد پنداری با قهرمان داستان باید علاوه بر اینکه با این وجوهات آشنایی داشته باشیم،  قالب عینی آن را نیز بدانیم.تعریف شخصیت و منش، صفات مختلف آن و مواردی که باید برای خلق شخصیت درنظر داشته باشیم، اهداف قهرمان داستان و کنش‌مند بودن آن برای حفظ جذابیت اثر و اینکه کنش‌ها حتما باید در زمان حال اتفاق بیفتند و همچنین پرورش شخصیت، کشمکش وآیتم‌های آن، رنگ طراحی شده برای اعمال شخصیت، یافتن زیرمتن‌ها برای خلق و پرورش شخصیت در مدیوم‌های انیمیشن و عکاسی و یافتن روشهای خلاقانه از قبیل نحوه نورپردازی و لحاظ نمودن جلوه‌های بصری از دیگر مباحث مطرح شده در این وبینار بودند."
 این وبینار با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان به پایان رسید.